Partners

Partner Talk: Simone Luijt

Simone Luijt: vandaag is een nieuwe in-house partner van AmstelFysio aan het woord Simone is een ervaren diëtist die zich graag aan je wil voorstellen.

19 april 2022 • 

2 min leestijd

Fysiotherapie in Amsterdam

Hi Simone, kan je jezelf kort voorstellen?

Hallo! Ik ben Simone en in 2017 ben ik afgestudeerd en al vrij snel gestart met mijn praktijk Diëtheek Amsterdam. Ik werk bij verschillende huisartsen, een fysiotherapie praktijk en twee dagen in de week bij de hartrevalidatie van het Amsterdam UMC. Van oorsprong ben ik IC-verpleegkundige (OLVG). Bijna 25 jaar heb ik in het ziekenhuis gewerkt.

Ik ben een diëtist met all-round ervaring. Door mijn achtergond als IC-verpleegkundige heb ik een brede (medische) kennis. Mijn expertise ligt bij hart- en vaatproblemen, diabetes, overgewicht en ongewenst gewichtsverlies bij verschillende aandoeningen.

Buiten mijn werk is mijn gezin het belangrijkste voor mij. Ik probeer veel buiten te zijn en te genieten van de leuke dingen van de stad Amsterdam. Ik houd van koken, alles met voeding en van hardlopen. En heel af en toe zit ik op mijn sportfiets. 

Mijn expertise ligt bij hart- en vaatproblemen, diabetes, overgewicht en ongewenst gewichtsverlies bij verschillende aandoeningen.

Waarom ben je diëtist geworden?

Ik ben diëtist geworden omdat in het werk van de diëtist mijn interesse en kennis in gezondheid en ziekte, werken met mensen en liefde voor voeding samen komt. Het mooiste aan mijn werk vind ik als ik kan bijdragen aan het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van mijn cliënten. Kan inspireren en motiveren naar (en het volhouden van) een gezonde leefstijl die bij de cliënt past. Samen gaat zoeken naar een aanpak die werkt. Ik vind het heel leuk als cliënten zelf komen met lekkere recepten en mooie producten. Gezonde voeding is de basis voor mijn adviezen, maar ik sta ook open voor alternatieven vragen en wensen.

Hoe zie jij de samenwerking met AmstelFysio voor je?

Per april 2022 ben ik gestart bij AmstelFysio op de Oudeschans in Amsterdam; wat een prachtige locatie! En wat fijn om in een ambitieus en sportief te team te gaan werken. Vanuit dit mooie onderkomen, kijk ik uit naar de samenwerkingen met huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en paramedici in de buurt.

Graag kom ik langs om mij verder voor te stellen en mijn werk verder toe te lichten. 

Contact:
Mail: s.vernimmen-luijt@dietheek.nl.

Opmerking: ik heb een contract met alle verzekeraars en ben aangesloten bij de ketenzorg Amsterdam.

Delen

Fysiotherapie in Amsterdam

Auteur

amstelfysio18

Frans Brouwer

Fysiotherapeut & looptrainer
Aanwezig ma, di & vr

Nieuws, Partners, Story

AmstelFysio werkt samen met leefstijlcoach Clara
Coach Clara brengt ervaring, kennis en kwaliteiten samen om jou te helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Aandoeningen, Oefeningen

Wat is acute lage rugpijn en hoe kom je ervan af?
Heb je last van je lage rug? In deze blog leggen we je uit wat lage rugpijn is, hoe het (kan) ontstaan en hoe we het behandelen.

Aandoeningen, Oefeningen

Frozen Shoulder
Een overzicht van de oorzaak, prognose en behandeling van frozen shoulder