Nieuws

In 2024 werken wij samen met alle zorgverzekeraars

Het is altijd goed om een helder beeld te hebben van de mogelijkheden binnen je zorgverzekering. Hierdoor weet je precies wat voor zorg je kunt verwachten.

2 januari 2024 • 

5 min leestijd

Fysiotherapie in Amsterdam

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2024 werkt AmstelFysio samen met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat je de fysio sessies vergoed krijgt wanneer je fysiotherapie in je zorgpakket hebt genomen.

De afgelopen jaren hadden we niet met alle zorgverzekeraars een contract. We ervaarden een toenemende druk vanuit zorgverzekeraars en zagen dat ze een steeds grotere machtspositie kregen.  Het is echter vervelend om niet iedereen te kunnen helpen ondanks dat zij fysiotherapie hebben gekozen in hun zorgpolis. Mede daardoor hebben we er voor gekozen om in 2024 contracten af te sluiten met alle zorgverzekeraars. Hierdoor hopen we dat AmstelFysio voor iedereen toegankelijk is en blijft.

Op een mooi jaar!

Huidige stand van zaken

De fysiotherapie in Nederland staat onder zware druk van de zorgverzekeraars. In de contracten die jaarlijks door zorgverzekeraars aan ons worden aangeboden zien we de volgende trends:

• Ontbreken van transparantie behandelindex en omzetplafonds zonder onderbouwing;
• Steeds minder zittingen worden vergoed;
• Handhaving of steeds lagere tarieven voor de geleverde zorg;
• Eenzijdige opzegging door de zorgverzekeraar;
• Toename van administratieve verplichtingen.

Zorgverzekeraars stellen veel voorwaarde en vragen een overdosis aan administratief werk. Onze passie is mensen van hun klachten af helpen en daar willen wij zoveel mogelijk tijd van de behandeling in steken.

Waar we naar toe willen

Eind 2016 hebben we daarom besloten om geleidelijk aan volledig contract-vrij te gaan werken. Hiermee zijn we er van overtuigd om de beste zorg aan jou te kunnen geven. Bij een zorgverzekeraar ben je een nummer dat middels statistiek in een hokje geplaatst wordt, bij ons sta jij centraal en bieden we je de hulp die je nodig hebt.

Een contract met zorgverzekeraars heeft overigens niks met de kwaliteit van onze behandelingen te maken. Deze is gewaarborgd doordat bijvoorbeeld onze therapeuten ingeschreven staan in het BIG-register en het Centraal Kwaliteit Register (CKR).

Welke polis kies jij?

Door de zorgverzekeraar worden diverse polissen aangeboden binnen een zorgverzekering. De meest voorkomende polissen in een zorgverzekering zijn de natura- en de restitutiepolis.

• Bij een restitutiepolis mag je zelf je fysiotherapeut (of arts) kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt. Dit geldt ook als wij geen contract hebben met deze zorgverzekeraar.

• Ga je met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je een gedeelte van de rekening zelf. Een restitutie verzekering is vaak wel iets duurder dan een naturapolis.

Hoe kun je een declaratie indienen voor je fysio behandeling?

Declaraties zijn eenvoudig in te dienen bij alle zorgverzekeraars via het internet. Dit kost maar enkele minuten:

• Ga naar de website van je zorgaanbieder en login in de beveiligde ‘mijn’ omgeving.
• Klik declaratie indienen aan.
• Vul het digitale formulier in en voeg een scan of een goede foto van de rekening(en) toe.
• Controleer en verstuur de declaratie.
• Declaraties worden vervolgens vaak al binnen een week vergoed.

Wat raden we je aan?

Kijk goed hoe je verzekerd bent en wat je eventueel vergoed krijgt. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Kom je er zelf niet uit? Voel je vrij contact met ons op te nemen.

Kom je naar AmstelFysio, dan raden we je aan om een zorgverzekering af te sluiten bij een van de partijen met wie wij een contract hebben in 2023 (Achmea-groep en DWS-groep) of een restitutiepolis te nemen bij OHRA of ONVZ.

We waarderen jou als klant en hopen je ook dit jaar te mogen ontvangen in onze Health Club in Amsterdam of via een online consult. Ook wanneer je niet geblesseerd bent helpen we je graag met het voorkomen van blessures of met de voorbereiding op sportieve uitdagingen.

Delen

Fysiotherapie in Amsterdam

Nieuws, Partners, Story

AmstelFysio werkt samen met leefstijlcoach Clara
Coach Clara brengt ervaring, kennis en kwaliteiten samen om jou te helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Aandoeningen, Oefeningen

Wat is acute lage rugpijn en hoe kom je ervan af?
Heb je last van je lage rug? In deze blog leggen we je uit wat lage rugpijn is, hoe het (kan) ontstaan en hoe we het behandelen.

Aandoeningen, Oefeningen

Frozen Shoulder
Een overzicht van de oorzaak, prognose en behandeling van frozen shoulder