Voorste kruisband blessure

De voorste kruisband blessure is een vervelende blessure, maar er is gelukkig goed nieuws. Bij een goed plan kun je het verhelpen. Hier kun je alles vinden over deze blessure. Wil je liever een afspraak maken met een van onze experts om snel weer hersteld te zijn? Maak dan hieronder een afspraak. 

Kruisband blessure

Een kruisband blessure ontstaat vaak bij een rotatie beweging op hoge snelheid, en gaat vaak gepaard met acute pijn, het horen (of voelen) van een ploppend geluid en zwelling in de knie. Door de zwelling en pijn is het soms lastig om gelijk te steunen op je been, maar vaak kun je wel redelijk op de knie lopen en steunen. De knie voelt vaak instabiel en wiebelig aan en in de beginfase is de beweeglijkheid van je knie meestal beperkt.

Twee opties van behandelen

De fysiotherapeut kan door middel van een aantal testen vaststellen of er sprake is van voorste kruisband letsel, en aan de hand hiervan een voorstel doen voor een behandelplan. Hoewel je revalidatie traject natuurlijk afhankelijk is van de precieze schade in de knie heb je over het algemeen twee opties:

  • Wil ik revalideren zonder operatie (conservatief) of met operatie (operatief)

Wij zijn er voor je om samen tot een goed besluit te komen. Mocht je niet wonen in de omgeving van Amsterdam, kunnen we altijd een online consult maken om het behandelplan te bespreken. Wil je toch meer lezen over de voorste kruisband blessure, klik hieronder dan voor een uitgebreide uitleg over de verschillende behandelingen.