Wat AmstelFysio voor jou kan betekenen

amstelfysio18

Hallo, mijn naam is Frans Brouwer en ik ben mede-eigenaar van Health Club AmstelFysio. Op deze pagina vertellen we je meer over onze fysiotherapiepraktijk en hoe wij denken dat we jou het beste kunnen helpen.

Inhoudsopgave

Wij dragen zorg aan het herstel en de bevordering van beweging. Want ruimte voor beweging is voor ons het ultieme doel. Alleen als jij je optimaal kunt bewegen, zijn wij blij. Onze ervaren fysiotherapeuten staan daarom elk moment voor je klaar. Met een deskundig, persoonlijk en flexibele aanpak luisteren we goed naar je behoeften. Vanuit daar gaan we samen aan de slag. Met een focus op sportblessures hebben wij veel kennis en ervaring in huis om je verder te helpen. Zo zijn een aantal van onze therapeuten ook hardlooptrainers en kunnen we je niet alleen als fysiotherapeut, maar ook als trainer preventief een betere duursporter maken. 

Naast preventieve behandeling zijn we ook gespecialiseerd in dry needling en manuele therapie. Manuele therapie is het onderzoek en behandelen van klachten waarbij specifieke mobilisaties en manipulaties worden uitgevoerd. Op deze manier zorgen we ervoor dat de gewrichten weer optimaal kunnen functioneren. Het effect van manuele therapie merk je vaak al direct. Bekijk hieronder in de tarieven lijst waar we je nog meer mee kunnen helpen.

Met onze persoonlijke aanpak zorgen wij voor een veilige en fijne sfeer op de praktijk. Hierdoor kun je goed aan je lichaam werken. Door handige tips, oefeningen en effectieve behandelingen, zorgen we dat je snel weer optimaal kunt bewegen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom geven we je altijd tools mee om zelf aan de slag te gaan. Zo blijft je beweging ook na ons traject optimaal.

Waarom zou ik voor AmstelFysio kiezen?

Hieronder kun je de redenen vinden waarom anderen je voor zijn gegaan:

Bewegen
Wij geloven dat de sleutel tot succes in beweging zit.

Flexibiliteit
We schakelen snel, spelen in op innovatie en stellen altijd kritisch bij onszelf vragen bij wat we ‘normaal’ vinden.

Toewijding
Wij werken met aanstekelijk enthousiasme en persoonlijke toewijding aan Health Club AmstelFysio. We zijn daarom vaak bereid een stap verder te gaan voor onze patiënten.

Nieuwsgierig
Wij houden van testen en meten, hierdoor kunnen we gerichte behandeldoelen stellen en hier samen met onze patiënten aan werken.

Omdat we veel verschillende zorg specialisten voor beweging huisvesten en een groot netwerk hebben, kunnen we  je uiteraard ook gewoon verder helpen of doorverwijzen naar een andere zorgverlener. Dus bel ons of kom gerust langs  voor een afspraak. Je kunt ons vinden in het centrum van Amsterdam op loopafstand van Amsterdam Centraal Station en Nieuwmarkt. 

De specialiteit van AmstelFysio

In Amsterdam worden wij gezien als de experts op het gebied van fysiotherapie voor duursporters. We hebben expertise in huis met betrekking tot hardlopen, wielrennen, triatlon, zwemmen. Wij weten hoe we jouw sportprestaties kunnen optimaliseren (door middel van bijvoorbeeld looptechniek, fietshouding, zwemtechniek) en hoe je sportblessures kunt verhelpen of voorkomen. Ook stomen we atleten klaar voor wedstrijden zoals de Marathon van Amsterdam, de Dam tot Dam loop, Rondje Pampus en Iron Man wedstrijden.

Naast therapie ook training

Wij bieden ook personal training aan, die wordt geleid door een van onze fysiotherapeuten. De training zal gericht zijn op doelen die jij samen met de fysio opstelt. Dat kan een voorbereiding zijn op een sportwedstrijd of eenvoudigweg sterker en fitter worden. In tegenstelling tot andere personal training, zal de fysiotherapeut de nadruk kunnen leggen op factoren die het risico op blessures verlagen.

Ons oefenmateriaal

In de oefenzaal beschikken we over professionele apparatuur, zoals een veelzijdige pulley van het merk Keiser, een squatrek, een hardloopband, roeimachine, hometrainer, crosstrainer en veel kleiner oefenmateriaal zoals banden, ballen en elastieken. Onze oefenzaal biedt alles wat nodig is om in alle fases van de revalidatie op een uitdagende en veilige manier te trainen, tot aan het moment dat een sporter terug het veld, bos, baan of bad in mag.

De fysiotherapeuten van AmstelFysio hebben mij enorm geholpen. Hierdoor kan ik meer tijd en aandacht besteden aan mijn passie voor hardlopen.

Fysiotherapie kosten

  • Zitting fysiotherapie (30 min) € 42,50
  • Zitting fysiotherapie aan huis (30 min) € 70
  • Zitting manuele therapie (30 min) € 52,50
  • Sportmassage (60 min) € 60
  • Screening, intake en onderzoek (30 min) € 47,50
  • Intake en onderzoek na verwijzing (30 min) € 47,50
  • Eenvoudige korte rapporten fysiotherapie € 40
  • Meer gecompliceerde tijdrovende rapporten € 80
  • Niet nagekomen afspraak € 35

Check bij je zorgverzekeraar of fysiotherapie binnen jouw pakket vergoed wordt. Klik op de links hieronder voor meer informatie over onze samenwerkingen met de verschillende zorgverzekeraars.