Alles over Fysiotherapie

amstelfysio18

Lees hier alles over fysiotherapie. Je kunt hier antwoorden krijgen op vragen zoals: wat is fysiotherapie? Welke voordelen haal je uit goede fysiotherapie behandelingen en wat kunnen wij als fysiotherapie praktijk doen om je verder te helpen in je beweging?

Inhoudsopgave

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep waarin klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens worden voorkomen en verholpen. Een fysiotherapeut behandelt dus mensen die last hebben van hun lichaam en problemen hebben met bewegen. Denk bijvoorbeeld aan klachten aan de spieren of gewrichten, spanningspijnen, een verkeerde houding tijdens het werk of een langdurige blessure. Door een goede fysiotherapie behandeling kunnen mensen weer pijnvrij en soepel bewegen. Tijdens een fysio afspraak krijg je preventief en curatief advies. Dit betekent dat je eerst oefeningen en behandelingen krijgt om van je pijn of blessure op korte termijn af te komen. Daarna is het zaak om niet meer in dezelfde valkuilen te stappen en krijg je vaak preventieve oefeningen mee om je spieren en gewrichten te versterken of flexibel te houden. Hierdoor kun je zelf aan de slag en zorg je samen met je therapeut ervoor dat een blessure niet snel weer terugkomt. 

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is een professional die een meerjarige fysiotherapie opleiding heeft gevolgd en vakmatig bezig is om mensen beter te laten bewegen. Het vak bestaat uit mensen begeleiden in hun herstel of training naar een doel. Dit doet deze persoon door advies te geven, behandelingen te doen of preventieve of curatieve oefeningen mee te geven. Hierdoor kan een fysiotherapeut een enorme steun zijn voor een herstellende beweger of een verlengstuk van een coach voor een fanatieke sporter. Weet je niet zeker of een behandeling voor jou van toepassing is? Dan kun je altijd bellen om dit vrijblijvend met een therapeut te bespreken. Ook kunnen wij je advies geven over of verwijzen naar andere zorg specialisten. Een fysiotherapeut is dus een persoonlijke professional die je met veel kennis kan bijstaan bij het vinden van jouw optimale beweging. 

Welke klachten behandelt een fysiotherapeut?

Soms denken mensen dat ze met een bepaalde klacht niet langs de fysiotherapeut kunnen gaan, maar maak je geen zorgen. Want elke klacht die je beweging belemmert, kan de fysiotherapeut je van dienst zijn. Dit kan met slechts een gesprek zijn of door het aangaan van een langer traject. Dit zijn de klachten en vragen waar je bij onze fysiotherapie praktijk langs kan gaan:

Soorten fysiotherapie

Er zijn veel verschillende specialismen binnen de fysiotherapie. Zo bestaat er behandelingen voor COPD, Covid herstel en fysio voor kinderen en ouderen. AmstelFysio houdt zich vooral bezig met fysiotherapie voor sporters. Naast ons team van therapeuten die hun eigen specialismen hebben (bijvoorbeeld manuele therapie of een focus op de behandeling van fietsers), hebben wij ook in-house partners die ons zorg pakket aanvullen. Denk aan diëtisten, personal trainers en podologen.  

Hoe kan een fysiotherapeut mij helpen?

Een fysiotherapeut kan je niet alleen helpen bij het verhelpen van een blessure. AmstelFysio houdt zich veel bezig met het curatieve gedeelte van het vak. Als je immers sterk genoeg bent en genoeg kennis hebt om je lichaam blessurevrij te houden, dan is dat in alle gevallen het beste scenario. Hieronder vind je een voorbeeld van een van de video’s die wij maken om bewegers de tools te geven om zichzelf preventief te behandelen. In dit geval zie je een oefening om hamstring klachten te voorkomen. Ook kun je meer oefeningen per lichaamsregio in onze Online Health Club vinden. 

Online Health Club

Hoe weet ik of de kwaliteit goed is?

Fysiotherapie is een wettelijk beschermd beroep. Dit betekent dat niet iedereen zomaar fysiotherapeut kan worden. Je moet dus als therapeut een erkende opleiding succesvol hebben afgerond. Ook behoren fysiotherapeuten zich wettelijk te registeren. Hierdoor staan alle werkzame therapeuten in een centraal Nederlandse register (BIG-register). Zie de behaalde opleiding en expertise dus als een keurmerk fysiotherapie voor jezelf. Hieronder vind je meer manieren om een duidelijk keuze te maken voor de juiste therapeut. 

Hoe kan ik de beste fysiotherapeut voor mezelf kiezen?

Dat is natuurlijk de hamvraag, want je wil een professional die je goed, op maat begeleidt. Maar die ook genoeg expertise heeft om samen met jou de gestelde doelen te behalen. Daarom zijn dit een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een goede keuze kunt maken:

 • Wil ik een persoonlijke aanpak van mijn therapeut?
 • Welke expertise heeft de fysiotherapeut nodig? Is het specifiek een lichaamsregio of volstaat algemene kennis?
 • Welke doelen of wensen heb ik? 
 • Wanneer is het een geslaagd traject? 
 • Welke zorg verzekering heb ik? 
 • Wil ik fysiotherapie in de buurt of kunnen online consults ook volstaan? 

Na het stellen van deze vragen, kun je per specialist of praktijk kijken of je hiermee uit de voeten kunt. Luister goed naar de antwoorden van de fysiotherapeuten en als het net niet aansluit bij je behoeften dan kun je altijd een andere zoeken. Er zijn namelijk veel verschillende aanpakken, specialismen en filosofieën. 

Wat kan AmstelFysio voor je doen?

Wij dragen zorg aan het herstel en de bevordering van beweging. Want ruimte voor beweging is voor ons het ultieme doel. Alleen als jij je optimaal kunt bewegen, zijn wij blij. Onze ervaren fysiotherapeuten staan daarom elk moment voor je klaar. Met een deskundig, persoonlijk en flexibele aanpak luisteren we goed naar je behoeften. Vanuit daar gaan we samen aan de slag. Met een focus op sportblessures hebben wij veel kennis en ervaring in huis om je verder te helpen. Zo zijn een aantal van onze therapeuten ook hardlooptrainers en kunnen we je niet alleen als fysiotherapeut, maar ook als trainer preventief een betere duursporter maken. 

Naast preventieve behandeling zijn we ook gespecialiseerd in dry needling en manuele therapie. Manuele therapie is het onderzoek en behandelen van klachten waarbij specifieke mobilisaties en manipulaties worden uitgevoerd. Op deze manier zorgen we ervoor dat de gewrichten weer optimaal kunnen functioneren. Het effect van manuele therapie merk je vaak al direct. Bekijk hieronder in de tarieven lijst waar we je nog meer mee kunnen helpen.

Met onze persoonlijke aanpak zorgen wij voor een veilige en fijne sfeer op de praktijk. Hierdoor kun je goed aan je lichaam werken. Door handige tips, oefeningen en effectieve behandelingen, zorgen we dat je snel weer optimaal kunt bewegen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom geven we je altijd tools mee om zelf aan de slag te gaan. Zo blijft je beweging ook na ons traject optimaal.

Waarom zou ik voor AmstelFysio kiezen?

Hieronder kun je de redenen vinden waarom anderen je voor zijn gegaan:

Bewegen
Wij geloven dat de sleutel tot succes in beweging zit.

Flexibiliteit
We schakelen snel, spelen in op innovatie en stellen altijd kritisch bij onszelf vragen bij wat we ‘normaal’ vinden.

Toewijding
Wij werken met aanstekelijk enthousiasme en persoonlijke toewijding aan Health Club AmstelFysio. We zijn daarom vaak bereid een stap verder te gaan voor onze patiënten.

Nieuwsgierig
Wij houden van testen en meten, hierdoor kunnen we gerichte behandeldoelen stellen en hier samen met onze patiënten aan werken.

Omdat we veel verschillende zorg specialisten voor beweging huisvesten en een groot netwerk hebben, kunnen we  je uiteraard ook gewoon verder helpen of doorverwijzen naar een andere zorgverlener. Dus bel ons of kom gerust langs  voor een afspraak. Je kunt ons vinden in het centrum van Amsterdam op loopafstand van Amsterdam Centraal Station en Nieuwmarkt. 

De specialiteit van AmstelFysio

In Amsterdam worden wij gezien als de experts op het gebied van fysiotherapie voor duursporters. We hebben expertise in huis met betrekking tot hardlopen, wielrennen, triatlon, zwemmen. Wij weten hoe we jouw sportprestaties kunnen optimaliseren (door middel van bijvoorbeeld looptechniek, fietshouding, zwemtechniek) en hoe je sportblessures kunt verhelpen of voorkomen. Ook stomen we atleten klaar voor wedstrijden zoals de Marathon van Amsterdam, de Dam tot Dam loop, Rondje Pampus en Iron Man wedstrijden.

Naast therapie ook training

Wij bieden ook personal training aan, die wordt geleid door een van onze fysiotherapeuten. De training zal gericht zijn op doelen die jij samen met de fysio opstelt. Dat kan een voorbereiding zijn op een sportwedstrijd of eenvoudigweg sterker en fitter worden. In tegenstelling tot andere personal training, zal de fysiotherapeut de nadruk kunnen leggen op factoren die het risico op blessures verlagen.

Ons oefenmateriaal

In de oefenzaal beschikken we over professionele apparatuur, zoals een veelzijdige pulley van het merk Keiser, een squatrek, een hardloopband, roeimachine, hometrainer, crosstrainer en veel kleiner oefenmateriaal zoals banden, ballen en elastieken. Onze oefenzaal biedt alles wat nodig is om in alle fases van de revalidatie op een uitdagende en veilige manier te trainen, tot aan het moment dat een sporter terug het veld, bos, baan of bad in mag.

Onze behandelingen
AmstelFysio: Fysiotherapie in Amsterdam

sportfysiotherapie

manuele therapie

dry needling

De fysiotherapeuten van AmstelFysio hebben mij enorm geholpen. Hierdoor kan ik meer tijd en aandacht besteden aan mijn passie voor hardlopen.

Fysiotherapie kosten

 • Zitting fysiotherapie (30 min) € 42,50
 • Zitting fysiotherapie aan huis (30 min) € 70
 • Zitting manuele therapie (30 min) € 52,50
 • Sportmassage (60 min) € 60
 • Screening, intake en onderzoek (30 min) € 47,50
 • Intake en onderzoek na verwijzing (30 min) € 47,50
 • Eenvoudige korte rapporten fysiotherapie € 40
 • Meer gecompliceerde tijdrovende rapporten € 80
 • Niet nagekomen afspraak € 35

Check bij je zorgverzekeraar of fysiotherapie binnen jouw pakket vergoed wordt. Klik op de links hieronder voor meer informatie over onze samenwerkingen met de verschillende zorgverzekeraars.