Laten we een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wij zijn een fysiotherapie praktijk in hartje Amsterdam met een passie voor bewegen. Wij dragen zorg aan je herstel en ondersteunen je in het behalen van een sportdoel. Met een deskundig, persoonlijk en flexibele aanpak luisteren we goed naar je behoeften. Vanuit daar gaan we samen aan de slag. Van dry needling en manuele therapie tot performance testen en health checks – wij staan voor je klaar.

Voor 2024 hebben we met alle verzekeraars een een overeenkomst getekend. Dit betekent dat u de sessies vergoed krijgt wanneer u fysiotherapie in uw zorgpakket hebt genomen. 

Fysiotherapie wordt vaak niet vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt om je behandeling vergoed te krijgen. Check voordat je de praktijk bezoekt je verzekeringspolis zodat je weet of de kosten gedekt worden door je verzekering.

Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:
 • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
 • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
 • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. Met de meeste klachten kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten zoals een manueel therapeut en een sportfysiotherapeut. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze gespecialiseerde fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts. 

Voor 2024 hebben we met alle verzekeraars een een overeenkomst getekend. Dit betekent dat u de sessies vergoed krijgt wanneer u fysiotherapie in uw zorgpakket hebt genomen. 

Door de zorgverzekeraar worden diverse polissen aangeboden. De meest voorkomende polissen zijn de natura- en de restitutiepolis. Bij een restitutiepolis mag je zelf je fysiotherapeut (of arts) kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt. Dit geldt ook als wij geen contract hebben met deze zorgverzekeraar. Ga je met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je een gedeelte van de rekening zelf. Een restitutieverzekering is vaak wel iets duurder dan een naturapolis.

Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen. Binnen het team van AmstelFysio zijn naast fysiotherapeuten een manueel therapeut en een sportfysiotherapeut werkzaam.

Een verwijzing van je huisarts of specialist is in de meeste gevallen niet verplicht. In speciale gevallen heb je voor fysiotherapie toestemming nodig van je zorgverzekeraar. Wanneer dit aan de orde is, stelt je fysio je hiervan op de hoogte.

Je kunt ons ook bellen voor een afspraak. 
Bel 020 – 26 10 26 8 om een afspraak te maken.

Checklist:
 • Legitimatie en/of zorgpas voor je BSN nummer
 • Handdoek
Bij een hardloopblessure:
 • Hardloopschoenen
 • Hardloopkleding
 • Trainingsschema

Voor een eerste afspraak of nieuwe klacht proberen we altijd 60 minuten te plannen. Als het druk is lukt dit soms niet, de afspraak duurt dan 30 minuten.  Een vervolgafspraak duurt 30 minuten.

Hoeveel behandelingen u nodig heeft hangt af van de ernst van uw klacht. Voor hardnekkige of chronische klachten zijn meer behandelingen nodig. Ons streven is om binnen enkele behandelingen onze patiënten van de klachten af te helpen.

Ja normaal gesproken houdt u dezelfde therapeut, tenzij de behandelend therapeut inschat dat een collega (sport)fysio of manueel therapeut meer expertise heeft in uw specifieke geval. Dit gaat altijd in overleg met u.

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die de basis zorgverzekering niet vergoedt. Hoeveel behandelingen je precies vergoedt krijgt kun je in je verzekeringspolis vinden. Check dit voor je de praktijk bezoekt.

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Als u uw afspraak om welke reden dan ook moet afzeggen, doe dat dan ruim van tevoren, maar minimaal 24 uur voor de feitelijk gemaakte afspraak. Dan kunnen wij de voor u gereserveerde tijd nog invullen met iemand die op de wachtlijst staat, waardoor deze patiënt dan ook eerder geholpen is.Wanneer u niet 24 uur voor de behandeling annuleert of de afspraak niet nakomt, wordt deze aan u doorberekend.

Let op: deze nota is niet te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Onze huisregels

Wanneer u een afspraak heeft op onze praktijk vragen wij uw aandacht om onze adviezen omtrent de voorzorgsmaatregelen op te volgen. Wanneer deze maatregelen niet opgevolgd worden, kunnen wij u helaas niet toelaten tot onze praktijk en is er de mogelijkheid om een video consult of bel- afspraak in te plannen.

For English see below

Voor u gelden de volgende maatregelen:

Indien u verkoudheidsklachten en/of verhoging/koorts heeft, kunnen wij u helaas niet behandelen op de praktijk. Er zal een telefonische afspraak of video consult ingepland kunnen worden.

Bij binnenkomst:

 • Gebruik de alcoholdispenser die aan de wand hangt naast de kapstok
 • Probeer toiletgang te vermijden
 • Bij voorkeur niet vroeger dan 5 min. voor aanvang van uw afspraak aanwezig zijn
 • Maximaal drie personen in de wachtkamer met 1.5 meter afstand. Bent u de vierde persoon? Wacht dan buiten
 • Kom waar mogelijk alleen naar uw afspraak
 • Tijdschriften, koffie/thee faciliteiten worden wegens hygiëne maatregelen niet aangeboden.

De behandeling:

 • Neem tenminste twee handdoeken mee voor uw behandeling
 • Wij streven zoveel mogelijk naar een actieve behandeling waarin oefentherapie centraal staat
 • Houdt zoveel mogelijk 1.5 meter afstand tot de therapeut
 • Wanneer u onderzocht wordt, gebeurd dit zoveel mogelijk in stilte
 • Indien u gaat trainen, komt u in het outfit waarin u gaat trainen.

 

–English–

If you have booked in for a face-to-face consultation with one of our physiotherapists at the practice, we’re kindly asking you to read and follow our instructions to minimize the chances of spreading the covid-19 virus and ensuring a safe environment for patients and staff members. If you’re unable or unwilling to follow these instructions, you will not be allowed to enter the practice and will be offered the option of a video consultation.

Please read the instructions carefully:

If you suffer from a cold / fever / cough or any other signs of a respiratory tract infection, you are not allowed to come to the practice. Instead, our physiotherapists will be able to help and treat you during a telephone of video consultation.

Upon entry:

 • Use the disinfectant, which can be found in the dispenser next to the wardrobe
 • Try to avoid using the bathroom
 • Please be mindful of your arrival time: try not to come more than 5 minutes in advance of your consultation
 • Only 3 people are allowed in the waiting room, all keeping a 1.5m distance. Are you the 4th person? Please wait outside until your therapist is ready for your consultation
 • If possible, come to the practice alone, without bringing family members or friends
 • Due to hygiene purposes, we have removed the coffee, tea and magazine facilities.

During your treatment:

 • Bring 2 fresh towels to the practice, which can be used during the consultation.
 • Our aim is to emphasize an active recovery and treatment, where exercise therapy is the main course of treatment
 • Keep a 1.5m distance to the therapist and other patients at all times
 • If physical assessment is necessary, this will be done with as little talking as possible
 • Try to avoid using the changing room, come in sports clothes if possible.
AmstelFysio: Fysiotherapie in Amsterdam

Amsterdam
Oude Schans 5A

Be part of our club.