Nieuws, Story

Le Domestique: fietsonderhoud en verkoop studio bij AmstelFysio

Nieuw bij AmstelFysio: Le Domestique. De meest sympathieke wieleronderhoud en verkoop studio van Amsterdam.

18 januari 2023 • 

1 min leestijd

Fysiotherapie in Amsterdam

AmstelFysio verwelkomt Le Domestique in haar pand, de Bicycle Service Studio van Ruben Vogels. Bij Ruben kun je terecht voor onderhoud, reparatie en aanschaf van (custom-made) fietsen die geschikt zijn voor het wegwielrennen, baanwielrennen en gravellen. We laten Ruben graag zelf aan het woord!

Een droom die uitkomt

“Ik heb altijd gedroomd van een beroepsbestaan in de fietsindustrie, maar de stap durfde ik nooit te zetten. Je kent het wel: gezin, huis, vastigheid. Ik dacht dat het bij een droom zou blijven; een utopie. Tot een jaar geleden.”

“Mijn passie voor wielrennen begon al op 14 jarige leeftijd. Ik was wedstrijdrijder op de mountainbike en op de weg, en deed op nationaal niveau mee. Op mijn 21ste ben ik gestopt met wedstrijd rijden en ben ik gaan studeren. Na die tijd ben ik wel altijd bezig gebleven met de wielersport en de technische ontwikkeling erachter.”

“Na mijn studie ben ik begonnen in de vastgoed, maar stiekem heb ik altijd gedroomd van een baan in de fietsindustrie. Twaalf jaar later voelde het als het juiste moment voor een rigoureuze carrière switch. Ik wilde iets doen in de branche waar ik een onuitputtelijke passie voor heb. Een ambacht waar ik dagelijks de kans krijg om klanten blij te maken en tegelijkertijd met de mooiste spullen en materialen kan werken. Een eigen fietsenwinkel of zoals ik het zelf noem, een Bicycle Service Studio.”

“Ik heb een jaar de tijd genomen om me professioneel klaar te stomen op het fietsenmakersvak. Ik volgde een opleiding tot ondernemer en professioneel fietsenmaker, met als doel om uiteindelijk een eigen bedrijf te beginnen. Ondertussen repareerde ik vanuit mijn bike-shed fietsen voor vrienden en bekenden, en ben ik me verder gaan verdiepen in innovaties en technieken binnen de fietsbranche.”

Le Domestique is de knecht in het wielerpeloton. In die rol voel ik me goed. Ik wil de klant ontzorgen en helpen om het maximale uit zijn passie te halen.

“Ik ken Franc al sinds de middelbare school, en we delen dezelfde passie voor fietsen. Vorig jaar een eventuele locatie voor mijn fietswinkel bij Amstelfysio ter sprake. Hij stelde een ruimte voor bij AmstelFysio in te richten als fietsstudio. De deal werd al snel gesloten en in december heb ik de sleutel gekregen. De ruimte ruimte is compact, knus en overzichtelijk, precies wat ik nodig heb. Sinds 10 januari is Le Domestique officieel geopend! En in februari volgt een openingsfeest.”

De knecht

“Waarom die naam? Le Domestique is de knecht binnen het wielerpeloton. Hij stelt zich dienstbaar op, in die rol voel ik me goed. Ik wil mijn klanten ontzorgen en helpen om het maximale uit hun passie te halen. Dit straalt de zaak ook uit: bekwaamheid, gastvrijheid en passie voor de ambacht. Mensen weten mij nu al te vinden via de positieve ervaringen van andere wielerliefhebbers, daar ben ik trots op.”

“Mensen voelen zicht echt welkom bij Le Domestique. Het draait voor mij om een fijne beleving, door oa ervaringen met elkaar te delen onder het genot van een goede kop koffie. Om de fiets community in Amsterdam nog mee te verbinden ga ik evenementen organiseren, zoals workshops, social rides en samen naar de grote wielerrondes kijken.”

 

Van alle markten thuis

“Of je nu wegwielrenner, baanwielrenner of gravelaar bent, bij Le Domestique kun je terecht voor zowel onderhoud en reparatie als de aanschaf van (custom-made) fietsen. Ook mountainbikes en triathlon fietsen zijn welkom voor onderhoud en reparatie. De merken die ik verkoop zijn Serk Titanium, Bombtrack en Look Cycles. Daarnaast kan je bij mij terecht voor allerlei gadgets voor wielrenners, zoals sportvoeding, kleding, tools en hele leuke kadootjes voor de fietsliefhebber.”

“De samenwerking met AmstelFysio is heel complementair. Samen bieden we bikefits aan, waarbij je lichaam getoetst wordt door een manueel therapeut voordat de meting plaatsvind. Hierdoor wordt er ook gekeken naar de lichamelijke mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. Een directe link met prestatieverbetering en blessurepreventie. Ook coaching op het gebied van voeding wordt in-house bij AmstelFysio aangeboden. Dit maakt AmstelFysio dé plek voor wielrenners die net even wat verder willen gaan in hun sport.”

Volg Le Domestique online voor dagelijkse updates, events en webshop.

Website/webshop: www.ledomestique.com
Instagram: Le.Domestique

Delen

Fysiotherapie in Amsterdam

Nieuws, Partners, Story

AmstelFysio werkt samen met leefstijlcoach Clara
Coach Clara brengt ervaring, kennis en kwaliteiten samen om jou te helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Aandoeningen, Oefeningen

Wat is acute lage rugpijn en hoe kom je ervan af?
Heb je last van je lage rug? In deze blog leggen we je uit wat lage rugpijn is, hoe het (kan) ontstaan en hoe we het behandelen.

Aandoeningen, Oefeningen

Frozen Shoulder
Een overzicht van de oorzaak, prognose en behandeling van frozen shoulder