Training

Dam tot Dam Loop: Pre-race Prehab bij AmstelFysio

Op 17 september 2022 is het zover: je staat aan de start van de Dam tot Damploop! Ben jij er al klaar voor?

27 mei 2022 • 

1 min leestijd

Fysiotherapie in Amsterdam

Op 17 september 2022 is het zover: je staat aan de start van de Dam tot Damloop! Als je je ogen sluit dan zie je het parcours voor je, hoor je het publiek juichen en voel je hoe je voeten het asfalt onder je wegduwen. Daar ga je, sneller dan je ooit was, alsof je vliegt, de zwaartekracht lijkt geen grip op je te hebben. 

Het begint bij een goede balans tussen inspanning en ontspanning en een gedegen trainingsschema, maar ook het positieve effect van krachttraining is niet te onderschatten.

Terug naar het nu.
Je bent aan het opbouwen richting die belangrijke race en dat is leuk, maar ook spannend. Want blijf je wel fit en klachtenvrij? Garanties heb je niet, maar er is wel veel dat je nu kunt doen om blessures te voorkomen. Het begint bij een goede balans tussen inspanning en ontspanning en een gedegen trainingsschema, maar ook het positieve effect van krachttraining is niet te onderschatten. Uiteindelijk zijn het jouw spieren, botten en pezen die het werk moeten doen op Race Day, en die moeten sterk genoeg zijn om de belasting van al die trainingsuren aan te kunnen. 

Laat ons jou helpen.
Met onze fysiotherapeutische kennis en kunde kunnen we er alles aan doen op de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Met onze Strength Training for Runners zul je onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten getest en getraind worden om hardloopblessures te voorkomen. Denk daarbij aan knieklachten zoals runner’s knee en patellofemoraal pijnsyndroom, enkelklachten zoals shin splints, achillespeesklachten, overbelasting van de heupspieren en voetklachten zoals plantar heel pain. 

 

En nog belangrijker: de training richt zich specifiek op jou!
Dus geen one-size-fits-all methode, maar doelgericht aan de slag met jouw verbeterpunten. Die worden tijdens de intake bepaald door onze fysiotherapeut middels een aantal wetenschappelijk onderbouwde tests. Daarna ga je 8 weken aan de slag waarin je met geavanceerd oefenmateriaal traint aan het:

  • Optimaliseren van de belangrijkste beweegpatronen voor het hardlopen.
  • Opbouwen van hardloop specifieke spierkracht en coördinatie, ter ondersteuning van je loopvermogen en techniek. 
  • Verbeteren van de ketenstabiliteit; van je core tot je tenen. 
  • Advies en oefeningen krijgt voor warming-up en herstel van trainingen en wedstrijden. 
  • Indien gewenst: het verbeteren van je looptechniek op basis van een geavanceerde in-house loopanalyse.

 

En er is meer.
Want bij AmstelFysio weten we natuurlijk dat het belangrijk is om snel te handelen bij beginnende klachten. Dus ontstaan er wél klachten, dan word je hier gegarandeerd snel aan geholpen door jouw fysio, die natuurlijk al op de hoogte is van jouw trainingsstatus en fysieke capaciteiten. Het herstel is hierdoor optimaal! 

Bovendien kun je ook snel terecht bij onze sportmasseur, podoloog, diëtist of inspanningsfysioloog in ons Sportslab.

 

Geen tijd te verliezen.
Er is beperkte tijd en wij hebben maar beperkt plek om sporters te begeleiden, dus als je interesse hebt, wees er dan snel bij en neem contact met ons op. Zien we je binnenkort bij AmstelFysio? 

Stuur een email naar info@amstelfysio.nl

 

Delen

Fysiotherapie in Amsterdam

Auteur

amstelfysio18

Frans Brouwer

Fysiotherapeut & looptrainer
Aanwezig ma, di & vr

Nieuws, Partners, Story

AmstelFysio werkt samen met leefstijlcoach Clara
Coach Clara brengt ervaring, kennis en kwaliteiten samen om jou te helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Aandoeningen, Oefeningen

Wat is acute lage rugpijn en hoe kom je ervan af?
Heb je last van je lage rug? In deze blog leggen we je uit wat lage rugpijn is, hoe het (kan) ontstaan en hoe we het behandelen.

Aandoeningen, Oefeningen

Frozen Shoulder
Een overzicht van de oorzaak, prognose en behandeling van frozen shoulder