Training

Hoe lang kan Covid revalidatie duren?

Covid-revalidatie kan per persoon enorm verschillen en langer duren dan dat je verwacht. Wij zetten graag onze expertise in voor je revalidatie na Covid-19.

28 februari 2022 • 

1 min leestijd

Fysiotherapie in Amsterdam

Covid revalidatie: Ik heb Corona gehad, hoe lang duurt mijn herstel?

Na Covid-19 infectie begint de revalidatie. Als dit herstel lang duurt, denk je al snel: hoe lang duurt covid revalidatie nu eigenlijk? Als je milde corona klachten hebt, kun je binnen een week al weer beter zijn. Maar je kunt ook weken- tot maandenlang last houden van Long Covid klachten en regelmatig een terugval ervaren. Bij mensen die ernstiger corona klachten hebben gehad – bij bijvoorbeeld een ziekenhuis opname – duurt het herstel zeker weken, maar dit kan ook langer zijn. Mensen die opgenomen zijn geweest op de intensive care doen er vaak maanden over om weer helemaal beter te worden.

Ons intensieve revalidatieprogramma is erop gericht om je snel weer te laten bewegen zoals je altijd deed.

Wij helpen je snel weer op weg met een behandelprogramma op maat

Ons intensieve revalidatieprogramma is erop gericht om je snel weer te laten bewegen zoals je altijd deed. De revalidatie is op maat gemaakt en kan 1 tot 2 keer per week voor een aantal maanden bij ons op de praktijk plaatsvinden. Zo kun je intensief focussen op je herstel terwijl een van onze experts je een-op-een begeleiden.

Vergoeding

Met een doktersverwijzing is in vele gevallen een revalidatieprogramma geheel gedekt binnen een zorgverzekering. Als je contact met ons opneemt, dan helpen wij je verder en kunnen we – in samenspraak met je huisarts – de mogelijkheden bekijken. Zo kun je erop vertrouwen dat wij je helpen om je zo snel mogelijk weer optimaal te laten bewegen na het krijgen van Covid-19.

Maak hier een afspraak

Delen

Fysiotherapie in Amsterdam

Auteur

amstelfysio55

Franc Thomissen

MSc Manueel therapeut
Aanwezig ma, di, wo & vr

Nieuws, Partners, Story

AmstelFysio werkt samen met leefstijlcoach Clara
Coach Clara brengt ervaring, kennis en kwaliteiten samen om jou te helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Aandoeningen, Oefeningen

Wat is acute lage rugpijn en hoe kom je ervan af?
Heb je last van je lage rug? In deze blog leggen we je uit wat lage rugpijn is, hoe het (kan) ontstaan en hoe we het behandelen.

Aandoeningen, Oefeningen

Frozen Shoulder
Een overzicht van de oorzaak, prognose en behandeling van frozen shoulder